A felnőttkori pattanások elhelyezkedése és okai!!!!

2013.01.14.

A felnőttkori pattanások elhelyezkedése és okai!!!!

Miért pattanásos felnőtt korban az arcom?


Mit kezdjek vele?


Hogyan tudom kezelni?


A tapasztalataim azt mutatják, hogy sokan teszik fel ezeket a kérdéseket.

A következő cikkben a kutatásaim eredményeit osztom meg és megpróbálok segítséget nyújtani, azoknak, akik ezzel a problémával küzdenek.

Mi van a bőrömön? 

* Különbséget kell tenni a pattanás és az akne között. A pattanás fiatal korban egy természetes élettani folyamat, az akne viszont már bőrbetegség, mely a faggyúmirigy működési zavara, fokozott faggyútermelődése. Ebben az esetben a faggyúmirigy kivezető csöve elszarusodik, ezáltal a faggyú nem képes kiürülni. Az aknét a felgyülemlett faggyú másodlagos bakteriális felülfertőzése okozza. 
* Az ártalmatlan fekete színű vagy zárt fehér színű pattanásokat kozmetikus kitisztíthatja, ám ha már gyulladás, csomó is van, akkor mindenképpen bőrgyógyászhoz kell fordulni, hiszen ebben az esetben fennáll a hegek kialakulásának veszélyes is. A bőrgyógyász súlyosabb esetben gyógyszeres kezelést javasol. 


Tisztítás: csak finoman! 
Nagyon érdemes figyelni az otthoni arcápolásra, amivel megelőzhető a pattanás kialakulása. Érdemes lemosót használni, de tonikot csak mértékkel, hiszen a zsírréteg eltávolítása a bőr kiszáradáshoz vezethet, ami még fokozottabb faggyútermelést okoz. Fontos, hogy nem szabad nekiesni az arcnak és nyomkodni a pattanásokat, mert ezzel csak árt az ember és még csúnyább lesz a bőr! Az, hogy ki mennyire pattanásos, leginkább alkati, örökletes tulajdonság, de a mindennapi bőrápolás és a környezeti tényezők is befolyásolják a kialakulását. A homlokon, orron, állon vagyis az úgynevezett T – vonalban mindenkinek zsírosabb a bőre, vagyis ezen a területen még a legszárazabb bőrűeknél is gyakrabban előfordulnak ezek a bőrhibák. 


Kiegyensúlyozott étkezés a feszes bőr titka
Azzá válunk, amit megeszünk - tartja a mondás, és ezzel egyetértenek a dietetikusok is, aki azt állítják: a pattanásos, zsíros arcbőrért leginkább a helytelen táplálkozás a felelős. 
– A túl zsíros, fűszeres ételek azonnal felszínre hozzák a bőrhibákat. Sokan nem gondolnak rá, de a rejtett zsírokat tartalmazó csokoládék, chipsek is. Aki hajlamos rá, annak már egy-két kocka csokoládé is kiül az arcára. A zöldségek és gyümölcsök rendszeres fogyasztása szép és rugalmas arcbőrt eredményez. 
– Az a legjobb, ha minél többféle zöldséget eszünk, de a leghatásosabb méregtelenítők: az uborka, a paradicsom, a zöldhagyma, a cékla és a káposzta, mert ezeknek magas a víztartalma. Mellette igyunk minél több folyadékot, szénsavmentes ásványvizet vagy zöld teát – a dietetikusok is ezt tanácsolják.

A szakemberek szerint ez a fajtaétkezés, akkor igazán hatásos, ha nem csak néhány napig tartjuk be. 

 

Az akné elhelyezkedése utalhat valamilyen testi betegségre: 
* Homlok: belek, mellékvese, az agy, a pajzsmirigy és az epe is felelős lehet. 

* Halánték: leginkább a hormonális probléma. 
* Két szem között: a máj alulműködése. 
* Szem alatt: vese vagy nyirok betegség. 
* Orca: tüdő és mellkas 
* Orr: gerinc és szívbaj. 
* Orr és a száj között: gyomor. 
* Orr körül: lép, méh és gyomor. 
* Felső ajak: vékonybél. 
* Alsó ajkak: vastagbél. 
* Ajak alatt: vese. 
* Áll: vesetájék, húgyutak és hormonok. 
* Áll két oldala: főleg nőknél jellemzők, a petefészek problémái.

 

- A pattanás elsősorban a tinik betegsége, de idősebb korban is okozhat kellemetlenségeket.

A hormonháztartás egyensúlyának kialakulása esetén a pattanások általában eltűnnek, de van, hogy a nem megfelelő bőrápolásnak köszönhetően még sokáig kísértenek.

A rossz minőségű alapozó, mellyel éppen a pattanásokat akarják elfedni, vagy bizonyos táplálékkiegésztők, illetve a helytelen arctisztítás is ronthat a helyzeten.

A gyulladt pattanások nyomkodása egyre mélyebbre préselheti a felgyülemlett faggyút, aminek a még nagyobb gyulladt csomó kialakulásához, majd akár hegesedéshez is vezethet.
 

Ügyeljünk, magunkra remélem tudtam segíteni!

Várom szeretettel,

Lévay Nagy Erika

Mobil:0670/521-9434

Várlak szeretettel a 18. kerületben, a Le Grand Beauty szalonban!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#2 - Ombodi István2016.10.18. 19:17

Jónapot kívánok!!! Időnként karomon vagy a combomon hátamon jön ki pattanás,mitől lehet?Köszönöm válaszát!!!

#1 - Mia2016.08.22. 12:33

A felnőttkori pattanás tényleg gyakran utalhat valamilyen más betegségre, de általában az étkezés a legnagyobb probléma, amit - ahogy te is írtad - ideiglenesen megold egy méregtelenítés. De hosszútávon szerintem csak az életmódváltás hozhat megoldást. (a barátnőm már sok mindent kipróbált, de eddig csak a paleo diéta segített a bőre állapotán) http://estheticline.hu/amit-a-paleo-dietarol-tudnod-kell/ Itt egy pár fontos tudnivaló! :)

Kapcsolat

Lévay Nagy Erika 

Bejelentkezés: +36-70/521-9434

a bemutatkozás ide kattintva elérhető

 

Email:576c5deb4c82e524cfc9f12d3b118488

Cím: 1185.Bp Nagybánya u. 9

online időpont foglalás ide kattintva elérhető

Kozmetika nyitva tartása: 

Hétfő: 10.00 - 19.00
Kedd: 10.00 - 19.00
Szerda: 10.00 - 19.00
Csütörtök: 10.00 - 19.00
Péntek: 10.00 - 19.00
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

Hasznos tippek-tanácsok

Megosztás