Ingatlan kereső

Keresett kifejezés:
Ár (Ft):
min.:
max.:
Kategória:

Típus:
Alapterület (nm):
min.:
max.:
Extrák:



Aktuális akciók....

Kozmetika18.ker-tippek

Bőrápolás tengeri hatóanyagokkal

2013.01.14.

Bőrápolás tengeri hatóanyagokkal

A tenger jótékony hatásai!

Tengereink által nyújtott fantasztikus kozmetikai hatóanyagoknak se szeri, se száma a szépségápolás piacán.

Ősidők óta ismerjük, használjuk a tengervizet és a tengerből származó homokot, algát, moszatokat stb. gyógyterápiás és bőrápolási célokra.

A tengervíz összetétele

Nagymértékben hasonlít az emberi szervezetet felépítő testnedvek összetételéhez. Pl.: ugyanazokat az ásványi anyagokat, nyomelemeket tartalmazza, mint az emberi vér (jód, cink). A verejtékmirigy által kiválasztott váladék fő összetevője az NMF (természetes nedvesítő faktor), amely nagyon hasonlatos a sós tenger vizéhez.

Thalasso

Tengervízzel, tengeri algás készítményekkel végzett terápiás kezelések összefoglaló neve. La Bonnadiére, francia orvos, az 1800-as években alkalmazta először terápiás céllal a tenger gyógyító erejét. Kezeléseit thalasso-terápiának nevezte el, az ógörög „thalassa” tenger kifejezésből.

 

A tenger kincsei:
1. Tengeri só

2. Tengeri homok
3. Algák, moszatok

1. Tengeri só – A tengeri só fantasztikus kozmetikai és gyógyító hatása vitathatatlan, különleges összetevői ismeretében. A Holt-tenger különlegességét vizének magas 25-33%-os sókoncentrációja és vulkanikus eredetű forrásainak kén, lítium, stroncium, jód, stb. tartalma eredményezi.
A Holt-tenger összesen kb. 60-féle sót tartalmaz, többek között:


■ Magnézium: bőrlágyító, gyulladáscsökkentő;


■ Jód: antiszeptikus, antibakteriális;


■ Kén sói: keratolitikus, akne ellenes;


■ Kálium: elengedhetetlen idegrendszeri funkciókhoz.


A tengeri sós vízfürdő hatékony eredményeket hoz a psoriazisos vagy neurodermatitises pácienseink bőrproblémáira, mivel leoldja a bőrfelszínén felhalmozódott szarulemezeket. A tengeri sót keratolitikus tulajdonságának köszönhetően testkezelésekhez peelingekben is használhatjuk.

 

2. Tengeri homok – A tengeri homokszemcsék a hullámok hatására teljesen gömbölyű formára csiszolódnak, így alkalmassá válnak dörzsanyagnak mechanikai peelingekben. A tengeri iszap, amely alga, homok és agyag keveréke, körülbelül 40 C°-ra melegítve pakolásként alkalmazható az egész test felületén. Kiváló méregtelenítő, gyulladáscsökkentő, kötőszövet- és izomlazító tulajdonságú. A meleg hatására javul a vérkeringés, a sejtek, szövetek oxigén felvevő képessége, a pórusok kinyílnak, az iszapban lévő ásványi anyagok, nyomelemek könnyebben felszívódnak, a bőr tónusa fokozódik, feszesebbé válik, a makacs cellulit oldódik.

 

3. Algák, moszatok – Az algákat, vagy más néven moszatokat színanyaguk (pigmentjeik) alapján csoportosítjuk. Színük alapján megtudhatjuk milyen mélyen élnek a tengerben és a napfény mely hullámhosszát építik be szervezetükbe. Az algák teljes testfelületüket használják a tápanyag felvételére, ezért szigorú toxikológiai vizsgálaton esnek át az emberi felhasználásra szánt moszatok. Betakarításuknál fontos figyelembe venni, mikor tartalmazzák a legtöbb hatóanyagot, ezért tavasszal a vizek felszínén, ősszel a tenger mélyén élő algák betakarítása folyik.
Kozmetikai célokra frissen, szárítva, felmelegítve, oldatban stb. használjuk. Javítják a bőr vér- és nyirokkeringését, salaktalanítják, méregtelenítik a szöveteket, felgyorsítják a sejtfunkciókat, a sejt megújulást, hidratáló hatásúak.

 

Tengeri eredetű kollagén ...

Kollagén: A kötő- és támasztó szövetekben, a sejtközötti állományban található, fonalas szerkezetű vázfehérje. Nagy szakítószilárdságú, de nem nyújtható. A kötőszövet kollagén és elasztikus rostjai biztosítják a bőr rugalmasságát. A kor előrehaladtával a bőr kötőszöveti rostjainak rugalmassága gyengül, megjelennek a ráncok, a bőr megereszkedik. A nagymolekolájú kollagén jellemzője, hogy felszínén filmréteget hoz létre, megnehezítve a víz kipárolgását a sejtekből, az epidermis jobb hidratálását biztosítva.

 

... és elasztin

Az elasztin az elasztikus rostok, inak, szalagok proteinjének fontos alkotórésze. A bőr kötőszövetében 2-5%-ban fordul elő. Az idő múlásával az elasztikus rostok hidrofil csoportjaira lipidek rakódnak, Ca, Mg tartalmuk nő, aminek következtében a rostok megvastagodnak, merevebbé válnak, csökken a vízfelvevő képességük. A bőr rugalmatlan, ráncos, petyhüdt lesz. Életünk során a sok apró mimikai mozdulat és a fény nagy mechanikai és fizikai igénybevételnek teszi ki bőrünket. Ezeknek a terheléseknek az ismétlődése a kötőrostok elváltozásaival (glikolizáció, elasztin lebomlás, kollagén polimerizáció) együtt a bőr rugalmasságának és feszességének csökkenéséhez vezet, meggyorsítva az öregedési folyamatot és ezzel a ráncképződést.

Ügyeljünk, magunkra remélem tudtam segíteni,

További segítségért keressen fel engem a

Pink Lótusz Kozmetikában, a XVIII. kerületben.

Várom szeretettel,

Lévay Nagy Erika

Mobil:0670/521-9434

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!